Sebastian Beck Final Presentation

FORT ANCIENT CULTURAL CENTER

Set in a seemingly untouched area, the hillside on the southern end of the Fort Ancient State Memorial holds high potential for an effective and meaningful architectural program. In respect to spatial presence and experience, both exterior and interior, materials of concrete, wood, and translucent Kalwall glass were chosen. Similar to the concrete tubes found in the desert of the western US, the monolithic quality of cast concrete helps to create a monumental presence. Contrastingly, the interior walls of Kalwall glass panels along with the material choice of light, wood slats create an inviting and comfortable spatial quality. Moving through the southern hillside and the spatially transparent buildings, inhabitants discover an architectural presence that engages their senses in the experience of the site.

Set in a seemingly untouched area, the hillside on the southern end of the Fort Ancient State Memorial holds high potential for an architecturally integrative addition to the sloped landscape. Implementing a program of museum, service, and living spaces, the project aims to advance the appreciation and experience of the existing site and the culture of the native historic inhabitants

Looking to the site, a strong axis is set up and cued by on-site movement, view lines, and the natural topography. Using the axis as an organizational source, a grid of the smallest possible programmatic size was established to organize the spaces and create a contrast between the intervention and the existing site. Using the grid of 30’ by 30’, each building is separated by open spaces of 60’, promoting openness, movement, and engagement within the site. The spaces between are connected by low impact, yet functional trails with pier-like structures providing a circulative datum for the trails as well as a simple means to negotiating the slop of the hillside.

The perspective views of the repeated cubes change depending on the point from which they are being viewed. Moving through the site, a visitor would begin to recognize the intentional nature of the spatial planning, giving credibility and purpose to the intervention.

The grid-based organization of the buildings allows for the buildings to emerge from the landscape as sculptural landmarks, establishing a powerful architectural presence. Competing respectfully with the mounds, the intervention finds strength in simplicity and repetition.

Sebastian Beck Final Presentation

Schematic Design2_Sebastian Beck

hut elevationhut layout

Schematic Design_Sebastian Beck

ALONI HOUSE_Sebastian Beck

FORT ANCIENT SITE ANALYSIS_Beck, Sebastian

Terrace Park Presentation

Team: Boer Deng, Andrew Sommerville, Jacob Klapper, Sebastian Beck

http://www.daapspace.daap.uc.edu/files/becksr/shared/Terrace%20Park%20Presentation